Corien de Vroedt

Corien de Vroedt

Corien de Vroedt

Beschikbaar in:
regio Leiden/Leiderdorp: Oegstgeest, Voorschoten, Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem, Wassenaar, Warmond, Zoeterwoude, Hazerswoude (-Dorp), Koudekerk aan den Rijn, Katwijk, Noordwijk, Lisse, Zoetermeer, Den Haag, Nieuw Vennep, Stompwijk, ter Aar, Voorhout.
06-10750170
M. van Oostenrijklaan 11 – 2353 EN Leiderdorp

Corien de Vroedt is MfN Register Mediator en werkt ook op toevoegingsbasis voor de Raad voor Rechtsbijstand.

Wie ben ik?

Mijn werkzame leven ben ik begonnen in het basisonderwijs waar ik groepsleerkracht, Remedial Teacher en Intern Begeleider geweest ben. Veel aandacht dus voor het kind met specifieke leer- of gedragsproblemen.

In 2005 maakte ik met mijn gezin een wereldreis en besloot tijdens die periode de opleiding tot mediator te gaan doen. Ik richtte in 2007 mijn mediationpraktijk Actures Mediation op. Actures is een samenvoeging van enkele Latijnse woorden en betekent: Stap naar de oplossing. In deze naam zit een aansporing tot in beweging komen, maar het zegt ook iets over wat mijn praktijk te bieden heeft.

Al snel specialiseerde ik mij in echtscheidingsmediation omdat juist op dat gebied mediation zo’n krachtig middel is om met elkaar tot een goede oplossing te komen. Ik werk als mediator tevens voor de Rechtbank in Den Haag en het Juridisch Loket.

Werkwijze

Tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek verkennen we uw situatie en maakt u beiden kennis met mij en mijn werkwijze. Tijdens dit intakegesprek bekijken we tevens of uw financiële situatie aanleiding geeft om gesubsidieerde rechtsbijstand aan te vragen bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Vanaf het eerste gesprek begeleid ik u tot de daadwerkelijke scheiding via de rechtbank en eventueel daarna. Het uitgangspunt is daarbij dat u bereid bent om gezamenlijk tot een door u beiden geaccepteerde oplossing te komen. Als gespecialiseerd echtscheidingsmediator creëer ik ruimte voor de emoties die met de scheiding gepaard gaan. Daarnaast wordt uitgebreid stil gestaan bij de zakelijke, financiële en praktische aspecten en gevolgen van de echtscheiding.

Elke situatie is anders en geen mens is gelijk. Dat vraagt om een persoonlijke benadering.

Kinderen

Omdat kinderen niet voor de echtscheiding van hun ouders kiezen, is het van enorm belang dat zij niet vergeten worden in het hele proces. Het opstellen van een kwalitatief goed ouderschapsplan is niet alleen wettelijk verplicht, maar zorgt er ook voor dat juist in deze lastige tijd heel bewust keuzes met elkaar worden gemaakt op het gebied van de kinderen. Vanwege mijn pedagogische achtergrond ben ik uitstekend in staat u te begeleiden in het maken van die keuzes. In mijn praktijk bied ik tevens begeleiding van kinderen in echtscheidingssituaties aan. Ik ben daartoe opgeleid als gecertificeerd kindercoach en bijzonder curator.

Corien de Vroedt: Als mediator ga ik voor het tot stand komen, verbeteren of herstellen van de communicatie tussen mensen. Prachtig vak!