Waarom De ScheidingsManager?

 

Waarom De ScheidingsManager inschakelen bij een echtscheiding?

Een onafhankelijke, onpartijdige en gecertificeerde mediator van De ScheidingsManager is dé oplossing als u een rustige echtscheiding wilt. Wij regelen alle zaken omtrent de scheiding voor u, inclusief de gehele juridische afhandeling richting rechtbank en gemeente. De ScheidingsManager zorgt ervoor dat alle onderwerpen stap voor stap aan de orde komen met respect voor uw persoonlijke situatie. Uiteindelijk leidt dit proces tot een gezamenlijk gedragen convenant.

Uw mediator van De ScheidingsManager bewaakt de belangen van beide partijen, schept duidelijkheid, creëert rust en ontzorgt van A tot Z. Het is dus niet nodig om bij talloze instanties langs te gaan. Uw scheiding wordt afgehandeld één contactpersoon: uw NMI Registermediator. Vraag een gratis informatiegesprek aan voor een advies over uw

Scheiding: emotionele, juridische en financiële vraagstukken

Een echtscheiding is waarschijnlijk één van de moeilijkste en meest ingrijpende beslissingen in uw leven. Onrust en onzekerheid gaan meestal gepaard met slapeloze nachten, verdriet, teleurstellingen, verwijten, angsten, woede en frustraties. Het is een zware en emotionele tijd, voor u en uw eventuele kinderen.

Wij helpen u verder door de communicatie soepel te laten verlopen en de belangen van alle partijen zuiver te houden. Zo worden er goede beslissingen genomen, waar alle betrokkenen zich in de toekomst ook goed bij voelen. En vooral als er kinderen bij betrokken zijn, is een goed verloop van de scheiding cruciaal voor hun en uw welzijn.

Scheiden op een goede manier

Uw scheiding succesvol gezamenlijk afronden is ons doel. Daarbij stellen we wel de voorwaarde dat u minimaal de intentie heeft om samen tot een oplossing te komen en dat u bereidt bent om beiden aan een tafel te zitten. Dat is de enige manier om op een goede manier te kunnen scheiden.

Uw mediator staat voor kwaliteit

Uw (Register)mediator van De ScheidingsManager staat garant voor kwaliteit. U wordt van het begin tot het einde van uw scheiding perfect begeleid door een deskundige, objectieve en onpartijdige expert. Bij alle facetten van de echtscheiding, iets wat de meeste advocaten en notarissen niet kunnen bieden. Wanneer nodig kunnen wij gecertificeerde deskundigen uit ons netwerk inschakelen.

Voor wie is De ScheidingsManager?

Kort samengevat zijn wij er voor iedereen die is gehuwd, een geregistreerd partnerschap is aangegaan of samenwoont. U kunt ons op elk gewenst moment inschakelen. Vanaf het moment dat u met de gedachte loopt om te gaan scheiden, aan het begin van een scheidingstraject, maar ook als u al verwikkeld bent in (langlopende) en moeizame onderhandelingen. Zelfs wanneer u geen zicht meer heeft op een akkoord (de zogenaamde vechtscheiding), staan wij voor u klaar.

U kunt De ScheidingsManager ook alleen voor uzelf inschakelen, als scheidingscoach. Wij begeleiden u dan in alle beslissingen die u moet nemen betreffende emotionele, financiële, fiscale en juridische zaken. U wordt gecoacht, met raad en daad bijgestaan en enkel uw belangen worden behartigd.

Ons doel: een gezamenlijk gedragen echtscheiding

De ScheidingsManager probeert mensen ervan te overtuigen in goed overleg op basis van de Mediationmethodiek tot een gezamenlijk gedragen oplossing te komen. De scheiding en de afhandeling daarvan verlopen daardoor soepeler en sneller. Communicatie tussen ex-partners blijft op deze manier mogelijk, ook na de scheiding. Dit komt de ontwikkeling en opvoeding van de kinderen ten goede. En u bent meestal een stuk goedkoper uit dan bij een gemiddelde advocaat.

Vragen over scheiden die we met u beantwoorden:

 • Wat zijn mijn rechten en plichten?
 • Hoe zit het met de alimentatie?
 • Hoe om te gaan met de (echtelijke) (eigen) woning? 
 • Hoe om te gaan met het (gezamenlijk) opgebouwde vermogen?
 • Hoe om te gaan met (gezamenlijk) opgebouwde schulden? 
 • Hoe om te gaan met ieders opgebouwde pensioen(en)?
 • Hoe om te gaan met de juridische papierhandel?
 • Moet het huis worden verkocht?
 • Waar gaan we wonen?
 • Hoe moeten we met de inboedel omgaan: verdelen of juist niet?
 • Krijg ik alles wel financieel rond?
 • En wellicht het belangrijkste onderwerp: de kinderen?
 • Kan ik wel alleen voor de kinderen zorgen?

Bij scheiden moet u ook nadenken over de overgangsperiode. Lukt het u om tijdens het proces van (echt)scheiding nog samen onder een dak te blijven wonen of moet er een tijdelijke voorziening worden geregeld? Hoe ga je om met de poststukken, het gezamenlijk spaargeld, de bankmachtigingen, de creditcard, mogelijke gezamenlijke schulden, de kosten en de opvang voor de kinderen?

Wij helpen u graag bij uw echtscheiding

Zowel bij de vragen voor de toekomst als in de overgangsperiode brengt De ScheidingsManager u overzicht en antwoorden. Vraag een gratis informatiegesprek aan voor een advies over uw echtscheiding. Wij vertellen u graag hoe we het scheiden zo soepel mogelijk laten verlopen.

Bel vrijblijvend 043 - 850 5855 of vraag middels het onderstaande contactformulier een GRATIS informatiegesprek aan.


Bekijk onze privacyverklaring.