Echtscheiding regelen op basis van uw persoonlijke situatie

Scheiden moet zorgvuldig gebeuren. Voor u, maar ook voor uw (ex-)partner en de kinderen. Daarom bieden wij u ontzorging van A tot Z.

De voordelen van De ScheidingsManager op een rij:

  • Al uw belastingzaken zijn na de (echt)scheiding tot in de puntjes geregeld.
  • Gemaakte afspraken tussen (ex)partners worden beter nageleefd.
  • Er worden tijdig nieuwe afspraken gemaakt bij nieuwe situaties.
  • Regelmatig contact geeft extra vertrouwen om opnieuw te beginnen.
  • Altijd een deskundige om uw vragen aan voor te leggen of om mee te denken

In de onderstaande afbeelding ziet u hoe wij stapsgewijs uw scheiding regelen. Scroll naar beneden voor meer uitleg bij de verschillende blokken of neem contact op voor vrijblijvend advies over uw echtscheiding regelen.

De kosten voor het abonnement bedragen € 9,95 - per abonnee (inclusief BTW) per maand. U sluit een abonnement voor minimaal een jaar. 

12325
6

7891011
12

131415

16

171819

20

232223

1. Uw persoonlijke situatie in kaart brengen

Als u gaat scheiden, is het belangrijk dat uw persoonlijke situatie eerst in kaart wordt gebracht. Gaat het om een huwelijk, een samenlevingsverband met of zonder samenlevingscontract? Heeft één van de partners misschien een eigen bedrijf? Dat heeft consequenties voor de scheiding regelen. Ook als u al bent gescheiden en op vragen stuit, bent u bij De ScheidingsManager aan het juiste adres. Ongeacht of u net of al langer gescheiden bent.

2. Gratis informatiegesprek

Een klik tussen u en uw (ex-)partner en de scheidingsmediator van De ScheidingsManager is essentieel. U moet erop kunnen vertrouwen dat uw belangen goed worden behartigd en evenwichtige oplossingen worden gevonden. Het eerste informatiegesprek is kosteloos en vrijblijvend. Als u besluit samen verder te gaan, tekent u samen de scheidingsmediationovereenkomst, waarin zaken als spelregels van samenwerking vrijwilligheid en de verplichting tot geheimhouding geregeld worden. Daarna kunnen we beginnen met uw echtscheiding regelen.

3. Het inventarisatiegesprek

De scheidingsmediator analyseert uw persoonlijke situatie en creëert zo inzicht en overzicht. Onder meer uw persoonlijke gezins- en woonsituatie, kinderen, huisvesting, inkomen (na de scheiding), inboedel, vermogen, eventuele (gezamenlijke) schulden, pensioenen, fiscale- juridische zaken en verzekeringen worden onder de loep genomen.

4. Afspraken maken scheidingsconvenant en/of ouderschapsplan

Stap voor stap komt u onder begeleiding van de scheidingsmediator met uw (ex)-partner tot afspraken over alle financiële, fiscale, juridische, orthopedagogische en praktische onderwerpen. Zo leggen we de basis voor het scheidingsconvenant. En heeft u samen kinderen? Dan stelt de scheidingsmediator in goed overleg met u en uw (ex)-partner ook het ouderschapsplan op.

5. Opstellen (echt)scheidingsconvenant en/of ouderschapsplan

Samen worden alle afspraken in de concepten van het scheidingsconvenant en het ouderschapsplan zorgvuldig van A tot Z doorgenomen. Heeft u alles begrepen? Staat alles erin? Zijn er nog zaken die verdere verdieping nodig hebben, zodat we die voor de definitieve echtscheiding regelen kunnen? In samenspraak met u beiden werkt de scheidingsmediator de documenten tot in de puntjes uit tot definitieve overeenkomsten waar u beiden volledig achter kunt staan. Met de ondertekening bekrachtigen u en uw (ex-)partner de gemaakte afspraken.

6. Ondertekenen definitieve stukken en formele procedure afwikkeling

Met de ondertekening van het definitieve scheidingsconvenant en ouderschapsplan bekrachtigen u en uw (ex-)partner de gemaakte afspraken.

7. Formele procedurele afwikkeling

In geval van een huwelijk of een geregistreerd partnerschap wordt het traject afgesloten met de laatste procedurele formaliteiten. De advocaat van De ScheidingsManager regelt met de rechtbank en de betreffende gemeente de inschrijving van de scheiding in de registers van de burgerlijke stand. U ziet het: De ScheidingsManager kan de complete scheiding regelen voor u.

8. Nazorg van De ScheidingsManager

U bent gescheiden, maar de scheiding beïnvloedt nog steeds uw dagelijks leven. U heeft te maken met partner- en kinderalimentatie, de omgangsregeling voor de kinderen, de gevolgen van het aangaan van een nieuwe relatie, een nieuwe woning, financiële en fiscale zaken enzovoorts. Wij willen onze klanten ook na de scheiding van dienst zijn door onze kennis en expertise over deze zaken aan te bieden. U wilt toch ook na de scheiding weten waar u aan toe bent?

Onze nazorg bestaat uit:

  • De mogelijkheid om na uw echtscheiding via De ScheidingsManager al uw belastingzaken te laten verzorgen door een op scheidingsgebied gespecialiseerd belastingadviesbureau tegen een zeer gunstig tarief.
  • Eerstelijns telefonische en e-mailondersteuning van onze helpdesk.
  • Een gesprek van ongeveer 60 minuten tussen de scheidingsmediator en de (ex-)partners over relevante kwesties of struikelblokken omtrent de gemaakte afspraken.
  • Een eenmalige herziening van de reeds gemaakte alimentatieberekening / berekening verdeling kosten kinderen en/of een schriftelijke aanpassing van het ouderschapsplan of convenant met een maximale tijd van 30 minuten.

Mogen wij ook uw scheiding regelen?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend informatiegesprek.

Bel vrijblijvend 043 - 850 5855 of vraag middels het onderstaande contactformulier een GRATIS informatiegesprek aan.


Bekijk onze privacyverklaring.