Mediator: echtscheiding in goed overleg


Steeds vaker wordt mediation bij echtscheiding toegepast, op basis van vrijwilligheid. Het heeft ook flink wat voordelen boven een rechtszaak, want als het lukt, is het meestal sneller en goedkoper. Bovendien zijn na afloop beide partijen het dan altijd eens met de beslissing: ze hebben die immers zelf genomen, onder leiding van de mediator. Echtscheiding tast vaak de verstandhouding tussen de conflictpartijen aan, maar na mediation blijkt vaak dat deze beter is dan na een rechterlijke uitspraak.

Wat doet een mediator bij echtscheiding?

“Mediation is een vorm van bemiddeling in conflicten waarbij een neutrale bemiddelingsdeskundige, de mediator, de onderhandelingen tussen partijen begeleidt teneinde vanuit hun werkelijke belangen tot gezamenlijk gedragen en voor ieder van hen optimale resultaten te komen.”

(dr. A.F.M. Brenninkmeijer)

Mediation echtscheiding houdt in dat beide echtlieden zelf een conflict oplossen door onderhandelingen, onder leiding van een onafhankelijke mediator. Het is in het begin even doorbijten om met de ‘tegenstander’ in gesprek te gaan, maar de ervaring leert dat het goed werkt.

Vrijwillig kiezen voor een mediator

U kiest zelf voor mediation bij echtscheiding. Doordat het altijd verloopt op basis van vrijwilligheid, is het belangrijk dat beide partijen vooraf goed nadenken over de vraag of ze werkelijk bereid zijn gezamenlijk een oplossing te zoeken. Dit is een zeer grote stap in de richting van een soepele afhandeling van de echtscheiding. Het is immers in ieders voordeel om dit goed af te handelen, zeker als er kinderen bij betrokken zijn.

Onze mediator helpt u graag

Wilt u meer weten over de rol van een mediator bij echtscheiding en mediation echtscheiding? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend informatiegesprek.

Bel vrijblijvend 043 - 850 5855 of vraag middels het onderstaande contactformulier een GRATIS informatiegesprek aan.


Bekijk onze privacyverklaring.