Kinderen en scheiden: een aantal adviezen

 

Structuur, veiligheid en duidelijkheid zijn heel belangrijk voor kinderen. Scheiden kan voor hun gevoel deze dingen aantasten. Daarom is het uw en onze taak om ervoor te zorgen dat de scheiding zo soepel mogelijk verloopt. De ScheidingsManager geeft u graag een aantal adviezen over echtscheiding kinderen.

Zorg dat u en uw (ex-)partner het eens zijn

Voor kinderen is het belangrijk dat zij hetzelfde verhaal te horen krijgen van beide ouders. Dit zorgt voor duidelijkheid. Wat u als vader en moeder tegen de kinderen wilt gaan zeggen, is dan ook van groot belang. Praat hier samen over en formuleer goed wat de reden is dat u uit elkaar gaat. Vertel het aan het hele gezin, neem de tijd en geef ruimte aan alle emoties. Daarna legt u uit wat er voor de kinderen verandert op korte termijn. Hierbij stelt u ze gerust door duidelijk te maken dat uw liefde voor hen onveranderd groot blijft. Kinderen en scheiden betekent een omgangsregeling, die u ook duidelijk in beeld kunt brengen met een weekplanner. Blijf op een open manier praten met uw kinderen en werk samen met uw (ex-)partner aan hun welzijn.

Kinderen en scheiden: veel emoties

Natuurlijk reageren kinderen op verschillende manieren op een scheiding. Maar er zijn ook zeker overeenkomsten te vinden in de reacties van kinderen. Hoe kinderen het scheiden ervaren, hangt af van een aantal factoren, zoals de relatie met de ouders vóór de scheiding, de ernst en duur van het ouderlijk conflict en in hoeverre de ouders hebben ingespeeld op de behoeften van de kinderen tijdens de scheiding. Ontkenning, verlatingsangst, vragen stellen, boosheid, schuldgevoel en zelfs depressie: het zijn allemaal bekende reacties van kinderen op scheiden.

Wij helpen u graag verder

Echtscheiding kinderen:
Meer weten over kinderen en scheiden? De ScheidingsManager helpt u graag verder. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend informatiegesprek.

 

Bel vrijblijvend 043 - 850 5855 of vraag middels het onderstaande contactformulier een GRATIS informatiegesprek aan.


Bekijk onze privacyverklaring.