Scheiding mediator in Utrecht

Scheidingsmediator in Utrecht

Besluiten dat u gaat scheiden van uw partner is één van de zwaarste beslissingen in uw leven. Het is een beslissing die veel gevolgen gaat hebben voor zowel u, als uw partner en eventuele kinderen. Het is daarom van groot belang dat de scheiding zo goed mogelijk geregeld wordt, zodat geen van de betrokken partijen benadeeld wordt. Helaas verloopt de communicatie tijdens een scheiding vaak stroef. Deze stroeve communicatie zorgt er regelmatig voor dat het moeilijk is om besluiten te nemen. Door een scheidingsmediator in Utrecht in te huren is er een onafhankelijke partij bij de scheiding betrokken. Deze partij behartigt de belangen van alle andere partijen die betrokken zijn bij de scheiding én zorgt ervoor dat geen van de betrokken partijen benadeeld wordt.


Rik van der Vies

Beschikbaar in:
Utrecht, Woerden, Gouda, Montfoort, IJsselstein, Nieuwegein, Houten, Oudewater, Haastrecht, Reeuwijk, Bodegraven, Waddinxveen, Moordrecht, Nieuwerkerk aan de IJssel, Harmelen, Vianen, Maarsen, Bunnik, Gorinchem, Culemborg, Breukelen, Soest, Hilversum.

06-54940180

rik@geschilmediation.nl

Rik is een MfN gecertificeerd Register Mediator / International Full Certified ADR Mediator/Coach en Rechtbank mediator Midden Nederland.


Betty Oegema

Beschikbaar in:
Amersfoort, regio Utrecht en Gelderland.
06-50280417

info@descheidingsmanager.nl

Betty Oegema is een MfN geregistreerde Familie Mediator.

Besloten dat u gaat scheiden? Roep de hulp van een mediator scheiding in Utrecht in

Heeft u besloten dat u gaat scheiden? Bij een scheiding komt veel kijken. Er moeten allerlei dingen geregeld worden, van financiën tot een ouderschapsregeling. Een scheiding roept echter meestal veel emoties op. Deze emoties kunnen dusdanig heftig zijn dat ze in de weg staan van een goede communicatie. Door de hulp in te roepen van een mediator in Utrecht weet u zeker dat uw scheiding goed verloopt en dat alle zaken snel en naar wens geregeld worden. Mediation in Utrecht zorgt ervoor dat uw echtscheiding op goede wijze verloopt, zodat u en uw partner zo goed mogelijk uit elkaar gaan.

Financiële zaken goed geregeld met behulp van mediator echtscheiding in Utrecht

Wanneer u gaat scheiden moet er op financieel gebied veel geregeld worden. Als u in gemeenschap van goederen bent getrouwd gelden er andere regels dan wanneer u op huwelijkse voorwaarden bent getrouwd. Ook voor een geregistreerd partnerschap gelden diverse regels. Onze scheidingsmediator in Utrecht is volledig op de hoogte van alle regels die op dit gebied gelden én van alle mogelijkheden die deze regels bieden. Door te kiezen voor mediation in Utrecht weet u zeker dat uw scheiding ook op financieel gebied goed geregeld wordt, zodat geen een partij onnodig benadeeld wordt.

Kinderen en alimentatie: regel het met behulp van een mediator in Utrecht

Zijn u en uw partner ouders van een aantal kinderen? Het gebeurt regelmatig dat kinderen ten tijde van een scheiding een beetje vergeten worden. Daarnaast worden kinderen en de alimentatie vaak het onderwerp van een scheiding. Een conflict over de regeling van de kinderen en de kinderalimentatie of partneralimentatie kan zo uit de hand lopen dat de echtscheiding verandert in een vechtscheiding. Door een mediator echtscheiding in Utrecht in te huren staan de kinderen en hun belangen centraal. De scheidingsmediator in Utrecht zorgt ervoor dat ook op het gebied van de kinderen de communicatie goed verloopt, zodat de echtscheiding niet verandert in een vechtscheiding en de kinderen niet de dupe worden.

Het leven na een scheiding

Als alle financiële zaken en het ouderschapsplan geregeld zijn, wordt het tijd om te focussen op huisvesting na de scheiding. Huisvesting na een scheiding is vaak lastig. In sommige gevallen is het goedkoper om beiden een eigen woning te kopen, terwijl in andere gevallen het juist beter is om wel een woning te huren. Huren via een woningbouwvereniging is vaak niet mogelijk in verband met lange wachtlijsten en huren via een makelaar is vaak relatief duur. De mediator in Utrecht helpt u ook met het maken van de juiste keuze op het gebied van wonen, zodat u uw leven na de scheiding zo snel mogelijk op kunt bouwen.

Contact opnemen met een scheidingsmediator in Utrecht

Gaan u en uw partner van elkaar scheiden en wilt u zeker weten dat alle zaken zo goed mogelijk geregeld worden? Door de hulp in te huren van een mediator scheiding in Utrecht voegt u een onpartijdige factor toe aan uw echtscheiding, waardoor u zeker weet dat de belangen van alle betrokken partijen behartigd worden. Benieuwd geworden naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op om een gratis adviesgesprek aan te vragen. Wij staan u graag te woord.