Nico Wiggers

Nico Wiggers

Nico Wiggers

Beschikbaar in:
Gelderland: regio Arnhem, regio Nijmegen, regio Apeldoorn, Noordwest Veluwe en Rivierengebied.

043-8505855 I 06-42388899 I 06-52390369


Nico Wiggers komt vrijblijvend bij u aan huis of u kunt een afspraak maken op een van zijn vele ontvangstlocaties. Het is ook mogelijk om online in contact te komen en dan geheel of deels zaken te bespreken via een video-call.

Nico Wiggers is een MfN gecertificeerde Familiemediator, geaccrediteerd bij de Raad voor Rechtsbijstand, gecertificeerd voor mensen met autismespectrumstoornis (ASS) en gecertificeerd voor kinderen in echtscheidingssituaties (het zogeheten KIES-programma).

Nico Wiggers is opgeleid als jurist. Sinds 2001 registermediator is Nico mediator en helpt hij dagelijks mensen die in een lastige periode zitten. Hij als Familiemediator geaccrediteerd bij de Raad voor Rechtsbijstand, gecertificeerd voor mensen met autismespectrumstoornis (ASS) en is gecertificeerd voor kinderen in echtscheidingssituaties (het zogeheten KIES-programma, wetenschappelijk erkend).

Kennismaking

Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek geeft hij u en uw partner uitleg over hoe de begeleiding het beste kan. Dat gesprek duurt meestal maximaal ongeveer 30 minuten. Dat kan in zijn kantoor in Arnhem, bij u aan huis of in een van zijn ontvangstlocaties dicht bij u in de buurt. Als de kennismaking naar tevredenheid verloopt heeft u de keuze of gelijk te starten met de procedure of kunt u er nog eens rustig over nadenken. In het kennismakingsgesprek komen ook de kosten aan bod.

Kinderen

Als bij de echtscheiding ook kinderen zijn betrokken, dan bestaat de mogelijkheid dat Nico de kinderen ook spreekt. Hij is gecertificeerd omgangsbegeleider voor kinderen in echtscheidingssituaties; het zogeheten KIES-programma. Nico zorgt er in elk geval voor dat u aan het einde van de mediation een goed en uitvoerig Ouderschapsplan hebt. Dat plan is verplicht als de rechter moet oordelen over de echtscheiding of beëindiging van het geregistreerd partnerschap.

Kosten

Steeds vaker hebben mensen een rechtsbijstandverzekering die de kosten van de echtscheidingsprocedure dekt. Dat is dan mooi. Als dat niet zo is, kunt u en/of uw partner mogelijk gebruiken van gefinancierde rechtsbijstand, zogeheten “toevoeging”. Dan is alleen een beperkte eigen bijdrage verschuldigd en griffierecht, als u de rechter om een oordeel moet vragen.

Als u of uw partner geen recht heeft op “toevoeging”, vanwege het belastbaar inkomen of het financieel voordeel uit de procedure (bijvoorbeeld overwaarde woning), kunt u met Nico een vaste prijsafspraak maken; er komen dan geen kosten meer bij. U weet dan los van het aantal gesprekken dat u voert wat de kosten zijn.

Compleet

Een beëindiging van de relatie is altijd een emotioneel proces; partijen zitten daar vaak verschillend in. Eén van de partijen is al verder, terwijl nog aan het idee moet wennen en allerlei obstakels verwacht. Voordeel van de aanpak van Nico is dat hij zeer veel ervaring heeft, ook met complexe echtscheidingssituaties. Hij helpt u door het gehele proces heen. Alle afspraken komen in het convenant, de zogeheten Vaststellingsovereenkomst, en, als er kinderen zijn, het Ouderschapsplan. Hij hanteert hiervoor een praktische aanpak. Nico is geen voorstander van ellelange gesprekken. Desgewenst kunt u via een video-call zaken met hem bespreken. Via WhatsApp is hij dagelijks van 9:00 tot 21:00 bereikbaar; zeven dagen per week. Als u het eens bent met de afspraken is ondertekening aan de orde. Nico regelt, via zijn eigen advocaat, de inschakeling van de rechtbank en de inschrijving van de echtscheiding. U heeft daar dus geen bemoeienis mee.

Kwaliteit

Kwaliteit wordt onder meer gewaarborgd doordat Nico, net als zijn collega ScheidingsManagers, de strakke gedragslijn en klachtenprocedure van de MediationFederatie Nederland volgt.

Werkgebied

Het werkgebied van Nico Wiggers strekt zich uit rond Arnhem en regio, Nijmegen en regio, Apeldoorn en regio, Noordwest Veluwe en Rivierengebied. Feitelijk geheel Gelderland. Hij komt vrijblijvend bij u aan huis of u kunt een afspraak maken op een van zijn vele ontvangstlocaties. Het is ook mogelijk om online in contact te komen en dan geheel of deels zaken te bespreken via een video-call.

U kunt Nico bereiken op 085 130 4253 of 06 53 384 98 of via wiggers@descheidingsmanager.nl.